فهرست مطالب

سلامت و محیط زیست - سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1388)

فصلنامه سلامت و محیط زیست
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرانک سقطچی، اکبر اسلامی، مجتبی صلوتی صفحه 88
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر تحقیقات بسیاری در سراسر دنیا و نیز در بعضی از شهر های ایران در خصوص اندازه گیری تشعشعات زمینه با توجه به اهمیت آن بر روی سلامت انسان سازماندهی و انجام شده است. با توجه به اینکه تقریبا 80 % از اوقات انسان در فضاهای بسته سپری می شود تعیین میزان پرتوگیری افراد در فضاهای بسته ضروری است. هدف از تحقیق حاضر بررسی آهنگ دز جذبی ناشی از پرتو گامای طبیعی در فضاهای بسته شهر زنجان واقع در شمال غربی ایران و محاسبه دز سالانه ساکنان شهراست.
    روش بررسی
    دوزیمتر مورد استفاده در این تحقیق یک survey meter کالیبره شده با Cs-137 است که برای پایش پرتوهای x، گاما و بتا طراحی شده است. بر اساس نقشه ی شهر زنجان، 30 منزل مسکونی یک طبقه با سقف تیرآهن منطبق با 4 جهت جغرافیایی و مرکز شهر انتخاب شد. دوزیمتر در اتاق نشیمن هر منزل مسکونی در ارتفاع 1 متری نصب شد. در مدت 30 دقیقه 30 عدد از دوزیمتر قرائت وجهت به دست آوردن آهنگ دز جذبی در آن نقطه میانگین گیری شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین آهنگ دز جذبی در شهر زنجان در فضای بسته nGy/h25± 146 است. بر اساس این نتایج و یافته های حاصل از مطالعه قبلی در مورد اندازه گیری میزان پرتوهای گامای طبیعی در فضاهای باز شهر زنجان، دز موثر سالانه ساکنان شهر زنجان mSv 87/0 تعیین شد.
    نتیجه گیری
    دز موثر سالانه ساکنان شهر زنجان ناشی از تابش پرتوهای گامای طبیعی برابر mSv 87/0 می باشد که در مقایسه با گزارش UNSCEAR-2000 بالاتر از مقدار میانگین جهانی آن(mSv 48/0) است.
    کلیدواژگان: پرتوهای گامای طبیعی، فضای بسته، آشکارسازگایگر، مولر RDS، 110
  • امیر حسین سیاح زاده، محمد تقی صمدی صفحه 94
    سابقه و هدف
    برنامه ریزی و مدیریت مواد زاید جامد شهری بدون داشتن اطلاعات کافی و قابل اطمینان درباره نرخ تولید زباله و اجزای فیزیکی آن امکان پذیر نخواهد بود. طی چند دهه گذشته استفاده مجدد و بازیافت از اجزای تشکیل دهنده مواد زاید جامد شهری به علت مخارج و هزینه های جمع آوری و دفن زباله شهری در زمین، یک موضوع زیست محیطی بسیار مهم و در خور توجه محسوب می گردد.
    روش بررسی
    در این پژوهش، به منظور بررسی امکان بازیافت از مبدا زباله شهر ملایر و تعیین اجزای فیزیکی زباله شهری ملایر، نمونه هایی از زباله در فاصله زمانی پاییز 85 تا تابستان 86 از طریق روش کامیون - بار و بر اساس روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی جمع آوری شده است.تمامی نمونه ها جهت تعیین اجزای فیزیکی تشکیل دهنده زباله بطور دستی جداسازی شدند و داده های حاصل با استفاده از آنالیز واریانس و تست توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این پژوهش مشارکت شهروندان ملایری در اجرای تفکیک زباله در مبدا نیز مورد بررسی قرار گرفته است. نظر سنجی عمومی صورت گرفته از طریق تقسیم شهر به چندین خوشه و تکمیل پرسشنامه ها به روش مصاحبه حضوری در هر خوشه شهر انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که در شهر ملایر روزانه بطور متوسط 138 تن زباله تولید می شود که حدود 11 درصد آن را مواد قابل بازیافت تشکیل داده است. همچنین متوسط سرانه تولید روزانه زباله در شهر ملایر 88/0 کیلوگرم به ازای هر نفر در روز به دست آمده است. نتایج به دست آمده از پرسشنامه ها نیز مشخص نمود که 99 درصد از مردم ضمن تمایل به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا، حاضر به همکاری با عوامل اجرایی این طرح می باشند.
    نتیجه گیری
    در مجموع می شود نتیجه گرفت با بکارگیری برنامه های بازیافت، می توان روزانه علاوه بر ممانعت از دفن 15 تن مواد قابل بازیافت در زمین، در حدود 19 میلیون ریال (برآورد ارزش ریالی مواد بازیافتی از زباله شهری ملایر) درآمدزایی نمود
    کلیدواژگان: مواد زاید جامد، زباله شهری، بازیافت، ملایر
  • قادر غنی زاده، قربان عسگری صفحه 104
    زمینه و هدف
    رنگ ها، مواد آلی با ساختار پیچیده، غالبا سمی، سرطان زا، جهش زا، غیر قابل تجزیه بیولوژیک ویکی از مهمترین آلاینده های فاضلاب صنایع نساجی و رنگرزی هستند. این مطالعه با هدف کلی بررسی امکان سنجی استفاده از خاکستر استخوان به عنوان یک جاذب در حذف رنگ متیلن بلو(MB) از فاضلاب سنتتیک انجام شد. اهداف جزئی مطالعه شامل تعیین ایزوترم جذب، تاثیر غلظت اولیه رنگ، دز جاذب، زمان تماس و pH در جذب متیلن بلو با خاکستر استخوان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه خاکستر استخوان در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از کوره الکتریکی در دمای°C800 و زمان 2 ساعت تهیه شد. خرد کردن و دانه بندی خاکسترهای استخوان با استفاده از آسیاب برقی و الک های استاندارد ASTM با اندازه های10و 16 مش(2-18/1 میلیمتر) انجام گرفت. جهت تعیین مشخصات ساختاری خاکستر استخوان از تکنیک های پراکنش پرتوایکس(XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) و تعیین سطح ویژه آن از تکنیک ایزوترم BET استفاده شد. غلظت رنگ در نمونه های مختلف با استفاده از اسپکتروفتومتر در طول موج 663 نانومتر اندازه گیری شد.
    یافته ها
    ساختار خاکستر استخوان تهیه شده در این مطالعه اغلب از هیدروکسی آپاتیت کلسیم تشکیل شده که میزان سطح ویژه آن m2/gr14 است. نتایج مطالعات جذب نشان داد که میزان جذب/ حذف رنگ متیلن بلو با افزایش غلظت اولیه رنگ، دز جاذب و با افزایش pH (5 تا 12) افزایش می یابد. جذب رنگ متیلن بلو بعد از مدت 2 ساعت به تعادل رسیده و pH بهینه در جذب متیلن بلو با خاکستر استخوان بین 5/8 تا 12 است. داده های جذب ازمدل ایزوترم جذب فروندلیچ (99/0 =R2) تبعیت می کنند.
    نتیجه گیری
    خاکستر استخوان به عنوان یک جاذب ارزان وبا امکان آماده سازی در شرایط مختلف می تواند به عنوان یک جاذب در تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرارگیرد. با توجه به اینکه pH بهینه حذف رنگ با این جاذب در محدوده 12-5/8 است و اغلب فاضلاب های نساجی دارای pH قلیایی هستند. به نظر می رسد این جاذب می تواند در حذف رنگ از فاضلاب های نساجی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خاکستر استخوان، متیلن بلو، جذب، رنگ، فاضلاب
  • مهرداد فرخی، محسن کوتی، غلامرضا موسوی، افشین تکدستان صفحه 114
    زمینه و هدف
    شیرابه یکی از فرآورده های محل های دفن زباله های شهری و نیز فاضلابی است که عمده ترین اثرات زیست محیطی نامطلوب را در پی دارد. روش های بیولوژیک معمولا برای تصفیه شیرابه های تازه با عمر کمتر از 2-1 سال که دارای غلظت بالایی از ترکیبات آلی با وزن مولکولی پایین هستند مناسب اند. اما این روش ها برای تصفیه شیرابه های قدیمی (شیرابه های با عمر 10-5 سال) به علت دارا بودن نسبت بالایی از ترکیبات با وزن مولکولی بالا و حضور مواد مقاوم به تجزیه بیولوژیکی و ترکیبات سمی مناسب نیست.فرایند اکسیداسیون پیشرفته فنتون جهت تصفیه و یا بهبود تجزیه پذیری فاضلاب های مقاوم مورد توجه اند. در این مقاله بهبود تجزیه پذیری شیرابه زباله قدیمی توسط فرایند اکسیداسیون فنتون در مقیاس آزمایشگاهی و در راکتور بسته مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این تحقیق نمونه های شیرابه زباله از محل دفن زباله شهری اهواز گرفته شد و COD اولیه، BOD اولیه، pH، نسبت BOD5/COD به عنوان شاخص تصفیه پذیری، مقادیر پراکسید هیدروژن، آهن فرو، زمان بهینه واکنش ونیز pH بهینه مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین میزان حذفCOD در5/3-3=pH و زمان واکنشی در حد 90 دقیقه به دست آمد. میزان mg/l)) 29700 H2O2= و میزان mg/l))16500 = 2+Fe با نسبت مولی 8..14/1=[Fe2+]/[H2O2] به عنوان مقادیر بهینه حاصل شدو. نسبتBOD 5/COD نهایی پس از انجام آزمایشات مساوی با38 /0 به دست آمد. نتیجه گیر ی: این مطالعه نشان داد که فرایند اکسیداسیون فنتون موجب بهبود تجزیه پذیری شیرابه زباله می گردد.
    کلیدواژگان: تصفیه، شیرابه، فنتون، اکسیداسیون پیشرفته، قابلیت تجزیه پذیری
  • پروین نصیری، محمدرضا منظم اسماعیل پور، عباس رحیمی فروشانی، حسین ابراهیمی، یحیی سلیمی صفحه 124
    زمینه و هدف
    از نظر سازمان جهانی بهداشت صدا به عنوان سومین آلودگی خطرناک شهرهای بزرگ است. اتوبوس ها موضوع جالبی برای مطالعه آلودگی صوتی هستند. چون هم به منبع صدای متحرک محیطی (ترافیک) و هم منبع صدای شغلی برای رانندگان محسوب می شوند. هدف از این مطالعه بررسی تحلیلی مواجهه رانندگان اتوبوس های شهری تهران با صدا بوده است.
    روش بررسی
    تراز صدا در 90 اتوبوس که در 3 گروه مجزا (1) 30 اتوبوس ایکاروس (2) 30 اتوبوس مان (3) 30 اتوبوس شهاب قرار داشتند و به صورت تصادفی انتخاب گردیده بودند اندازه گیری گردیده و به 8 ساعت کار در روز تعمیم داده شدند. همزمان آنالیز فرکانسی صدا در مراکز اکتاوباند نیز انجام گرفته و مقدار SIL برای اتوبوس ها محاسبه گردیدند. نتایج به دست آمده برای اتوبوس های مختلف با یکدیگر و مقادیر استاندارد مقایسه شد.
    یافته ها
    تراز مواجهه 8 ساعته در رانندگان اتوبوس های نوع ایکاروس (A dB82) بیشتر از نوع مان (A dB 77.6 (و مقدار این دو بیشتر از نوع شهاب (dB A 75) می باشد.مقدار SIL نیز در اتوبوس های ایکاروس بیشتر از اتوبوس های دیگر است. آنالیز فرکانسی صدا نشان می دهد که عمر اتوبوس در فرکانس های مرکزی تاثیر معنی داری روی افزایش صدا دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که نوع اتوبوس و عمر اتوبوس از فاکتورهای تاثیر گذار بر مقدار مواجهه رانندگان با صدا ست که مشابه با نتایج مطالعات پیشین در این زمینه است.
  • محمد هادی دهقانی، منصور قادرپوری، مهدی فضل زاده دویل، سهراب گلمحمدی صفحه 132
    زمینه و هدف
    تامین آب آشامیدنی سالم یکی از اهداف مهم در جوامع بشری است و دستیابی به توسعه و پیشرفت در سایه سلامت افراد جامعه امکان پذیر است، واضح است که سلامتی افراد در گرو تامین آب شرب مطلوب است. این بررسی با هدف ارایه تصویری روشن از کیفیت میکربی آب شرب 116 روستای تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی شهرستان سقز در سال 1386 انجام شده است.
    روش بررسی
    منابع آب شرب روستاهای سقز از چاه ‎های نیمه عمیق و چشمه تامین می‎شود و چون در تعدادی از روستاها از هر دو منبع استفاده می‎شد. در کل 359 نمونه برای آزمایش میکربی به فاصله زمانی ماهی یک بار برداشت شد و بر روی نمونه ها آزمون آماری رگرسیون خطی نیز انجام شد.
    یافته ها: میزان کلر باقی مانده در آب شرب 88/ 33 درصد جمعیت روستایی شهرستان سقز در گستره 2/0-1 میلی گرم بر لیتر است. میزان کدورت آب شرب 3/98 درصد جمعیت روستایی شهرستان سقز کمتر از حداکثر مجاز استاندارد آب آشامیدنی ایران (5واحد NTU) قرار دارد. همچنین آب شرب 88 درصد از ساکنان روستاهای شهرستان سقز فاقد آلودگی کلیفرم گرماپای بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس رهنمود سازمان جهانی بهداشت در سال 2006 برای ارزیابی سلامت میکربی آب، میانگین شاخص مطلوبیت فقدان باکتری کلیفرم گرماپای در روستاهای شهرستان سقز 88 درصد بوده که در محدوده خوب قرار دارد.
    کلیدواژگان: آب شرب روستایی، کلیفرم گرماپای، کلرباقی مانده، کدورت
  • محمد جواد ذوقی، آریامن قویدل صفحه 140
    زمینه و هدف
    تکنیک های مختلفی برای استفاده بهینه از گاز تولیدی در دفنگاه زباله مورد مطالعه قرار گرفته است. اما برای استفاده از هر یک از این تکنیک ها و همچنین تضمین کارایی سیستم های استحصال انرژی، باید درصد متان موجود در بیوگاز سنجش و پیش بینی شود. در این مطالعه برای پیش بینی درصد متان موجود در گاز دفنگاه زباله در مقیاس آزمایشگاهی، از شبکه عصبی استفاده شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه راکتورهای شبیه ساز مرکز دفن زباله، در دو سیستم متفاوت عمل می کنند، جهت تخمین درصد متان موجود در گاز مرکز دفن به وسیله شبکه عصبی مصنوعی، از مشخصات فاضلاب این راکتورها به عنوان داده های ورودی استفاده شده است. سیستم یک(C1)، در این سیستم، فاضلاب پس از تولید بر روی زباله تازه بازگردانده می شود. سیستم دو(C2)، در این سیستم، فاضلاب پس از خروج از زباله تازه برروی راکتور حاوی زباله خوب تجزیه شده تخلیه و سپس بر روی زباله تازه بازگردانده می شود
    یافته ها
    شبکه عصبی دارای کارایی بالایی در پیش بینی درصد متان موجود در بیوگاز است، به طوری که مقدار ضریب همبستگی در شبکه عصبی بهینه، برای داده های آموزش و تست، به ترتیب برابر 999/0 و 997/0 می باشد و ضریب انحراف معیار به ترتیب برابر 098/1 و 387/2 می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به کارایی بالای شبکه عصبی در پیش بینی درصد متان موجود در بیوگاز، می توان از این مدل جهت طراحی بهینه سیستم های جمع آوری و تصفیه گاز مراکز دفن زباله، و همچنین برای حصول اطمینان از نتایج پایش و کاهش هزینه پایش استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فاضلاب مراکز دفن زباله، گاز مراکز دفن زباله، شبکه عصبی مصنوعی، درصد متان، تجزیه بی هوازی
  • علی اعظم سلگی، رامین نبی زاده، کاظم گودینی صفحه 150
    زمینه و هدف
    امروزه بحران ناشی از مصارف بی رویه مواد و انرژی و افزایش آلودگی های وارده به محیط زیست به عنوان چالش های پیش روی بشر مطرح است.توجه به توسعه پایدار به گونه ای که کمترین آسیب به محیط زیست را به همراه داشته باشد، شاید به عنوان راهکاری اجتناب ناپذیر فراروی بشر است. در این میان نقش دانشگاه ها در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار نقشی برجسته و حایز اهمیت است. این مقاله به بررسی وضعیت مصارف حامل های انرژی (گاز طبیعی و برق) در پردیس مرکزی دانشگاه تهران و مقادیر آلاینده های ناشی از این میزان از مصارف انرژی پرداخته است.
    روش بررسی
    برای رسیدن به این هدف، قدم اول بررسی وضعیت موجود پردیس مرکزی دانشگاه از طریق انجام بازدیدها، تکمیل چک لیست ها و پرسشنامه بوده است. محاسبه میزان آلاینده های تولیدی که به محیط زیست واردمی شود دومین اقدامی بوده است که انجام پذیرفته است. پس از محاسبه و تحلیل پخش آلاینده های وارده به محیط زیست راهکارهای مدیریتی جهت مدیریت سبز مصرف انرژی ارایه گردیده است.
    یافته ها
    مصرف سالیانه 3/16 میلیون کیلووات ساعت انرژی الکتریسیته به همراه 4312392 مترمکعب گاز طبیعی در پردیس مرکزی دانشگاه، تولید8/21 هزار تن دی اکسید کربن،778 کیلوگرم از ترکیبات آلی فرار، 374600 کیلوگرم اکسیدهای نیتروژن،2410کیلوگرم مونوکسیدکربن،65341 کیلوگرم دی اکسید گوگرد،93 کیلوگرم ترکیبات جیوه، 140 کیلوگرم از ترکیبات سرب و 868 کیلوگرم از ذرات را به همراه دارد که به محیط زیست وارد شده است.
    نتیجه گیری
    با بررسی ها و مشاهدات به عمل آمده در حال حاضر تلاش مشهودی در راستای مدیریت سبز و اصلاح الگوی مصرف در دانشگاه تهران به عمل نمی آید. با بررسی های به عمل آمده فقط با تعویض لامپ ها و مهتابی های پرمصرف با لامپ های کم مصرف میزان 86/10 درصد در میزان مصرف برق صرفه جویی به عمل می آید.
    هرگونه تلاش در راستای کاهش مصرف انرژی می تواند علاوه بر منافع اقتصادی اقدامی اساسی در جهت کاهش آلاینده های وارد شده به محیط زیست باشد. اجرای برنامه های مدیریت سبز در دانشگاه در غالب طرح هایی همچون دانشگاه سبز گامی اساسی در این مسیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: انرژی، محیط زیست، آلاینده، مدیریت سبز، دانشگاه تهران
|
  • Page 88
    Backgrounds and
    Objectives
    Due to importance of ionizing radiation on human health, many studies have been performed to measure the background gamma radiation all around the world as well as some cities in lran. According to this fact that everybody spends almost 80% of his time in indoor areas, this study was carried out to measure the amount of background gamma radiation in indoor areas in Zanjan city located in northwest of Iran to determine the annual effective dose of the city residents.
    Materials And Methods
    To determine the dose rate of background gamma radiation in indoors, 30 dwelling (in the main geographical directions and in the downtown areas) were selected. All of them were one floor and iron roofed. A Geiger-Muller detector (RDS-110) calibrated by Cs-137 was used in each livings room of each dwellings that performed in one meter far from the earth. In 30 minute 30 values was recorded. The mean value was considered as indoor gamma dose rate in each dwelling.
    Results
    The mean value of dose rate in Zanajn indoor areas due to gamma background radiation was determined 146±25 nGy/h. According to the results and findings in our previous study about gamma background radiation in outdoor areas in Zanjan, the annual effective dose was determined and 0.87 mSv for Zanjan city residents.
    Conclusion
    The annual effective dose of Zanjan city residents due to the gamma background radiation is 0.87 mSv that in comparison with UNSCEAR-2000 report is higher than the mean value for the world (0.48 mSv).
  • Page 94
    Backgrounds and
    Objectives
    Municipal Solid Waste (MSW) management and planning without adequate and reliable data about its physical components and generation rate are not obtainable. Because of MSW collection and landfilling expenses, in last decades, reuse and recycle of its components as an environmental object have been considered.
    Materials And Methods
    In this research, in order to determine the possibility of source recycling application in Malayer and physical composition of MSW, samples were taken by Truck-Load method and cluster random sampling from autumn 2006 until summer 2007 and analyzed for physical components percents. The obtained data were analyzed by One-Way ANOVA and Tuky statistical test. Also, public partnership was investigated. Public opinion deliberation was accomplished by dividing the city into several clusters. Questionnaires were filled by oral interview conversation.
    Results
    The results showed that average daily generation rate was 138 Tons and 0.88 Kg per person per day. The average percent of recyclable materials was about 11% of total daily generated wastes. Also 99% of residents had positive response to source recycling plans.
    Conclusion
    In general, by planning of enforceable reuse and recycling programmes, could avoid of 15 Tons of recyclable materials burial and save 19 millions Rials each day.
  • Page 104
    Backgrounds and
    Objectives
    Dyes are organic materials with complex structures, toxic, carcinogenic, teratogenic,nonbiodegredable properties and!the most!important pollutants of textile industrial wastewaters. The goal of this study was to survey the feasibility application of bone char (BC) as a sorbent for the of methylene blue (MB) from synthetic wastewater.The sub goals of the research!were to determine!the adsorption isotherm,! effects of primary concentration of dye, adsorbent!dose, contact!time, and pH for the adsorption of MB with BC.
    Materials And Methods
    BC was prepared under laboratory conditions by using of electrical furnace at 400°C for 2h. The prepared BC was crushed and pulverized by standard ASTM sieves with range of 10-16mesh(1.18-2mm).The chemical composition and solid structure of BC was analyzed using X-ray diffraction(XRD) and scanning electronic microscopy (SEM). Measurement of the surface area was carried out by N2 gas via BET isotherm and Belsorb software. The concentration of dye was measured by photometric!method (663nm).
    Results
    Predominant!compositionof BC is calcium hydroxyl apatite (Ca5 (PO4)3OH with 14m2/g surface area. The results of this study showed that increasing of primary concentration of dye, adsorbent dose and pH (5 to12) would lead to increasing of adsorption/removal of MB dye.Equilibration of dye adsorption was reached at lapse of 2h andoptimum pH for adsorption of MB with BC found in the rage of 8.5-12.Adsorption of MB witht BC complies witht freundlich isotherm(R2:0.99).
    Conclusion
    Bone char is a cheap component that can be used as an adsorbent in water and wastewater treatment. Based on optimum pH of 8.5-12 found for the removal of MB and the fact that many of textile!industrial wastewaters have an alkaline pH, this adsorbent can be!used for the removal of dyes from these wastewaters.
  • Page 114
    Backgrounds and
    Objectives
    Leachate is one of the landfill products and also a wastewaterbearing the most advers effects on the environment. Biological methods are usually employed for treatment of young leachate (1-2 years) wich is of high concentration of organic compounds with low molecular weight. However these methods are not approprate for mature leachate (5-10years) due to having high rate of compounds with molecular weight and the presence of materials resistant to biodegradation and toxic compounds. Advanced oxidation process such as Fenton reagent used in treatment or biodegrability improvement of strong wastewater. In the present study the degrability improvement of mature leachate through oxidation fenton process in bench scale and in batch reactorhas been investigated.
    Materials And Methods
    The samples have been taken from Ahwaz landfill and factors such as initial COD and BOD, pH, BOD5/COD were studies as degradability, the amount of Hydrogen Peroxide, Fe(II), optimal reaction time and optimal pH.
    Results
    The highest amount of COD removal was observed in PH=3-3.5 and 90 minutes of reaction time. H2O2=29700mg/land Fe2+=16500 mg/l in [Fe2+]/[H2O2]=1/14.8 molarity ratio were obtained as optimal amounts BOD5/COD was equal to 0.38.
    Conclusion
    This study indicates that Fenton oxidation enhances the biodegradability of leachate.
  • Page 124
    Backgrounds and
    Objectives
    Noise in large cities is considered by the World Health Organization to be the third most hazardous type of pollution. Buses are an interesting object of study in the theme of noise pollution. They are at the same time a source of urban environmental (traffic) noise and occupational noise exposure source for drivers. The object of this study is Occupational noise exposure evaluation in drivers of bus transportation of Tehran city.
    Materials And Methods
    Noise levels in 90 buses were sampled in three separate sub-sample including (1)30 Ikaroos buses (2)30 Man buses (3)30 Shahab buses, which were selected by simple random sampling. Noise exposure level was normalized to a nominal 8-h working day (LEX, 8h). Simultaneous Octave Frequency Analysis were measured and sound intensity level (SIL) for bus drivers were calculated. Results, which are obtained from separate buses were compared together and too with standard levels.
    Results
    the normalized noise exposure levels (LEX, 8h) in Ikaroos bus drivers(82dB A) were higher than that of in in Man bus drivers (77/6dB A) and this Values were higher than that of in Shahab bus drivers(75dB A).SIL values for Ikaroos bus drivers were higher than other that of other bus drivers. Results obtained of Frequency Analysis showed that age of buses in mid frequencies ws a meaningful on noise increase.
    Conclusion
    Results showed that type and age of buses were effective factors in drivers. noise exposure levels (LEX, 8h), which was consistent with previous studies in this field.
  • Page 132
    Backgrounds and
    Objectives
    Safe drinking water providing is one of the main purposes in the community. Development and improvement of community is related to the public health. In this study! we studied the bacteriological quality of 116 villages under coverage of the water and wastewater companies in rural areas of Saqqez in.1386
    Material And Methods
    Drinking water of these rural areas have provided of deep, semi-depth- wells and spring water sources. Because in numerous rural areas both sources of drinking water and in some of them different sources of drinking water were used (old and new storage water source), in general, 359 samples were collected and transferred to the laboratory for testing to evaluate its quality. We also used linear Regression statistical analysis for collected data.
    Results
    results show that residual chlorine in drinking water in 33.88 percent of rural areas population were in range 0.2-1 mg/l. For 98.3 percent of the seqqez rural population, the turbidity was lower than the maximum permissible levels of drinking water standards of Iran (5 NTU). There was no any E.coli contamination in 88 percent of drinking water in saqqez rural areas.
    Conclusion
    Based on WHO guidelines concerning the microbial quality of water published in 2006! the average indicator for lack of E.coli in water of rural areas of seqqez was 88 percent and water is safe or good for drinking.
  • Page 140
    Backgrounds and
    Objectives
    A number of different technologies have recently been studied todetermine the best use of biogas, however, to choose optimize technologies of using biogas for energy recovery it is necessary to monitor and predict the methane percentage of biogas. In this study, a method is proposed for predicting the methane fraction in landfill gas originating from Labscalelandfill bioreactors, based on neural network.
    Materials And Methods
    In this study, two different systems were applied, to predict the methane fraction in landfill gas as a final product of anaerobic digestion, we used the leachate specifications as input parameters. In system I (C1), the leachate generated from a fresh-waste reactor was drained to recirculation tank, and recycled. In System II (C2), the leachate generated from a fresh waste landfill reactor was fed through a well-decomposed refuse landfill reactor, and at the same time, the leachate generated from a well-decomposed refuse landfill reactor recycled to a fresh waste landfill reactor.
    Results
    There is very good agreement in the trends between forecasted and measured data. R valuesare 0.999 and 0.997, and the obtained Root mean square error values are 1.098 and 2.387 for training and test data, respectively
    Conclusion
    The proposed method can significantly predict the methane fraction in landfill gasoriginating and, consequently, neural network can be use to optimize the dimensions of a plant using biogas for energy (i.e. heat and/or electricity) recovery and monitoring system.
  • Page 150
    Backgrounds and
    Objectives
    Today the crisis rising from over consumption energy and materialand environmental pollution pose serious problems that challenges present resources of man.Sustainable development is probably an inevitable strategy for human being in such a way that theleast possible damage be inflicted to the environment.In this way, the role played by universities in reaching the objectives of sustainable development is crucial. In this paper, we examine the present state of consumption energy resources (Electricity and natural gas) in the central main campus of Tehran University and so we calculate the extent of environmental pollutants resulted of these energy consumptions.
    Materials And Methods
    For surveying of our objectives the first step is a survey of the current state of campus by way of reexamination of Gas and Electricity bills and distribution of a questionnaire. Second is an estimate of the entering pollutants to the environment with online software in site of http://www.abraxasenergy.com/emissions.
    Results
    annual consumption of 16.5 million KWHS of electricity along with 4312392 m3 of naturalgas leads to 0.0218 million tones Co2, 778 kg VOCS, 374.6 tones NOX, 2.41 tones CO, 65.341 tones So2, 93 kg Mercury compounds and 868 kg particles.
    Conclusion
    It is shown that there is no objective effort and green management in this part ofuniversity officials. This project suggests that the implementation of green management in the framework of programs such as green university can be crucial in reaching the objectives.